Αργοστόλι, Κεφαλλονιάς tel.: 0030 6979 072 801 info@arkinoos.gr

Ιστορικό

Πριν 12 χρόνια στο Αργοστόλι, Κεφαλλονιάς μια μικρή ομάδα ανθρώπων με υποκινητή και μπροστάρη την Μαρία Μαρίνα Μασσαδο με καταγωγή από την Κολομβία ξεκίνησαν μια προσπάθεια με κίνητρο την αγάπη για τα αδέσποτα ζώα, τη Φύση και το Περιβάλλον. Με την δια λόγου παραχώρηση γης από τον Δήμο Κεφαλονιάς δημιουργήθηκε ένα πρόχειρο, υπαίθριο καταφύγιο με την ονομασία Σύλλογος Ντόρις ΑΡΚ με σκοπό να περιθάλψουν κάθε αδέσποτο και κακοποιημένο ζώο.

Σήμερα το υπαίθριο αυτό καταφύγιο θεωρείται το καλύτερο πρόχειρο καταφύγιο στην Ελλάδα κατ’ ομολογία Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και εθελοντών. Εθελοντές από Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Κύπρος, Αυστρία, Δανία, Καναδά, Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες βοηθούν και υποστηρίζουν το έργο μας. Σχολεία, ιδρύματα, διάφοροι φορείς από την τοπική κοινότητα συχνά μας επισκέπτονται.

Συνεχίζουμε έχοντας και την υποστήριξη από τον Δήμο Αργοστολίου. Σήμερα το 2021 οι ίδιοι άνθρωποι έχουν ιδρύσει έναν κοινωνικό φορέα με την ονομασία ΚοινΣΕπ ΑΡΚΙΝΟΟΣ (Αρκίνοος είναι το πρώτο σκυλάκι που γεννήθηκε στο καταφύγιο από αδέσποτη σκυλίτσα). Ο ΑΡΚΙΝΟΟΣ γίνεται έχοντας ως ακρογωνιαίο λίθο ένα καταφύγιο ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον, με φιλικά προς τα ζώα υλικά.

Αυτό θα διαθέτει χώρο φιλοξενίας επαρκή για να καλύψει όλες τις ανάγκες των ζώων, ξενώνες για τη φιλοξενία εθελοντών και κοινωνικό κτηνιατρείο με την παροχή οικονομικής βοήθειας για στειρώσεις και σίτιση κατοικίδιων την σίτιση με στόχο για τις ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας που αδυνατούν να στειρώσουν και να σιτίσουν το κατοικίδιο τους χαμηλοσυνταξιούχους, φοιτητές, άνεργους, καθώς και σε ζώα που ζουν σε άγονες περιοχές όπου υπάρχει ελλιπής έως ανύπαρκτη κτηνιατρική μέριμνα.

Το ΑΡΚ ο ΑΡΚΙΝΟΟΣ, όλοι εμείς, οι εθελοντές, οι υποστηρικτές μας είμαστε μαζί για να εξασφαλίσουμε την προστασία και ευζωία των ζώων.